Käyttö-, maksu- ja tilausehdot

Tässä dokumentissa kerrotaan sivuston ja verkkokaupan käyttöön sekä niiden tuotteiden ja palveluiden ostoon, maksuun ja tilaukseen liittyvistä ehdoista.

Käyttö-, maksu- ja tilausehtojen soveltaminen

Pilkunviilaamo on kielenhuollosta kiinnostuneille suunnattu verkkosivusto, jota voi käyttää tietyin rajoituksin.

Tämän sopimuksen osapuolet ovat pilkunviilaamo.fi-sivustoa ylläpitävä ja palveluita tuottava Tmi Saara Lindström (y-tunnus 2805843-1, jäljempänä ”Yritys”) sekä palveluiden, tuotteiden ja materiaalien käyttäjä (jäljempänä ”Asiakas”).

Asiakas hyväksyy nämä käyttö-, maksu- ja tilausehdot sekä tietosuoja- ja rekisteriselosteen käyttämällä sivustoa, lataamalla ilmaisia materiaaleja tai ostamalla verkkokaupan tuotteita tai Yrityksen tarjoamia muita palveluita.

Sivustoon ja verkkokauppaan sovelletaan verkkokauppalakia, kuluttajansuojalakia, tietosuojalakia sekä kuluttaja-asiamiehen linjausta verkkokaupasta ja etämyynnistä.

Verkkosivuston käyttö

Verkkosivusto on tarkoitettu kielenhuollosta kiinnostuneiden avuksi.

Jotkin sivuston tuotteet ja palvelut ovat käytettävissä ilman erillistä rekisteröitymistä. Joitakin sivuston maksuttomia tuotteita, palveluita ja materiaaleja voi käyttää rekisteröitymällä uutiskirjeen tilaajaksi. Myös vapaasti saatavilla olevia materiaaleja koskevat tekijänoikeudet.

Verkkosivuston vapaasti saatavilla olevaa sisältöä saa käyttää muualla, mikäli sisältöön viittaa hyvien viittauskäytäntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että lainattujen sisältöjen lähteeksi tulee mainita Pilkunviilaamo. Verkkosivuston sisältöjä ei saa väittää omakseen.

Verkkosivuston tuotteita tai palveluita ei saa kopioida tai hyödyntää omassa liiketoiminnassa sinällään.

Verkkosivuston palveluiden osto ja maksaminen

Asiakkaat voivat ostaa Yritykseltä oikolukupalveluita. Palveluiden hinnat ovat näkyvissä verkkosivustolla, ja niihin lisätään arvonlisävero 24 %. Oikolukupalvelu voi olla jatkuvaa tai kertaluonteista. Palvelun kesto ja hinta sovitaan Asiakkaan kanssa ennen oikoluvun aloitusta, ja Asiakas voi lopettaa palvelun käytön milloin vain hoitaen kuitenkin asianmukaiset laskut.

Oikolukupalvelun Asiakkaat saavat laskun sähköpostitse sovituin aikavälein. Laskua varten Yritys tarvitsee vähintään asiakkaan nimi- ja osoitetiedot sekä mahdollisen y-tunnuksen.

Yrityksellä on oikeus muuttaa palveluiden hintoja. Jatkuvan oikolukupalvelun Asiakkaille hintamuutoksista ilmoitetaan ennen muutosten voimaantuloa, ja Asiakkaalla on oikeus lopettaa palvelun käyttö. Vanhan hinnan mukaiset laskut on maksettava ennen asiakkuuden lopettamista.

Asiakas voi keskeyttää palvelutyön ennen sen valmistumista, mutta jo tehdystä virheettömästä työstä on maksettava Yritykselle korvaus sovittujen hinnoitteluperusteiden mukaisesti. Lisätietoa asiasta Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla.

Yritys on oman alansa asiantuntija, ja Asiakkaan tyytyväisyys on Yritykselle tärkeää. Mikäli Asiakas ei jostain syystä ole tyytyväinen suoritetun työn laatuun, asia hoidetaan ensisijaisesti neuvottelulla, korjauksilla tai hinnanalennuksilla. Erimielisyyksien ratkaisua käsitellään tarkemmin myöhemmin tässä dokumentissa.

Verkkokaupan käyttö

Verkkokaupasta Asiakas voi ostaa erilaisia digitaalisia tuotteita. Verkkokaupan käyttäjänä Asiakkaan tulee ilmoittaa sähköpostiosoitteen lisäksi etunimi ja sukunimi sekä mahdollisesti muita henkilötietoja. Asiakas saa oikeuden käyttää verkkokauppaa ja sen tuotteita näiden käyttö-, maksu- ja tilausehtojen mukaisesti.

Yrityksen verkkokauppa on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, mutta Yritys voi tilapäisesti poistaa verkkokaupan käytöstä huollon, päivityksen tai muun vastaavan syyn vuoksi. Yrityksellä on oikeus muuttaa tai poistaa verkkokaupan tuotteita sekä lopettaa verkkokaupan ylläpitäminen niin halutessaan.

Verkkokaupan palveluiden ja tuotteiden tekijänoikeudet kuuluvat Yrittäjälle. Asiakkaan ostamat sisällöt ovat vain asiakkaan henkilökohtaiseen tai asiakkaan yrityksen sisäiseen käyttöön. Sisältöjä ei ole lupa antaa eteenpäin, eikä niillä saa kouluttaa omia asiakkaita.

Ostaminen verkkokaupasta

Tuotteen ostaminen verkkokaupasta edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta, jonka kautta Asiakas saa tilausvahvistuksen sekä mahdolliset kirjautumistiedot käyttääkseen tuotetta.

Tekemällä tilauksen Asiakas hyväksyy nämä käyttö-, maksu- ja tilausehdot, tietosuoja- ja rekisteriselosteen sekä tuotteen hinnan.

Tuotteiden hinnat verkkokaupassa

Tuotteiden hinnat voivat muuttua. Mahdolliset alennuskupongit tai tarjoushinnat ovat voimassa vain niille määrättynä aikana. Asiakas maksaa verkkokaupassa näkyvän hinnan, ellei Asiakkaalla ole käytössään alennuskoodeja. Verkkokaupan hintoihin sisältyy arvonlisävero 24 %.

Tilauksen voi maksaa kahdessa erässä, mikäli tuotteen kuvauksessa niin ilmoitetaan. Tällöin ensimmäinen erä maksetaan verkkokaupan kautta, ja toisesta Asiakkaan sähköpostiin lähetetään kuukauden kuluttua lasku, jonka maksuaika on 14 päivää. Mikäli Asiakas jättää laskun maksamatta, Yrityksellä on oikeus keskeyttää tuotteen käyttö, kunnes lasku on maksettu.

Yritys pidättää oikeuden hinnan muutoksiin.

Tuotteiden maksaminen verkkokaupassa

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.  Välitetty maksu näkyy Asiakkaan tiliotteella nimellä Paytrail Oyj. Paytrail välittää maksut Yritykselle.

Yritys voi katkaista Asiakkaan pääsyn tämän ostamiin tuotteisiin, palveluihin ja tai materiaaleihin, mikäli maksut viivästyvät tai jäävät maksamatta. Maksamattomat laskut voidaan siirtää perintätoimiston perittäviksi.

Verkkokaupan maksutavat

Verkkokaupassa Asiakas voi maksaa ostoksensa Paytrailin tarjoamien verkkopankkipankkimaksujen, korttimaksujen tai mobiilimaksujen kautta. Verkkokaupasta Asiakas ohjataan eteenpäin suorittamaan maksu turvallisesti. Asiakkaan tiliotteella maksunsaajana näkyy Paytrail. Maksutavat:

  • Pankkimaksutavat: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, Osuuspankki, POP-pankki, Säästöpankki, S-pankki, Ålandsbanken
  • Korttimaksutavat: Visa, Mastercard
  • Mobiilimaksutavat: Mobile Pay, Pivo.

Erityistapauksissa maksutavaksi käy myös verkko- tai pdf-lasku. Tästä sovitaan erikseen.

Tilausten toimitus

Verkkokaupan tuotteet ovat digitaalisia, ja niiden käyttö tapahtuu erillisellä kurssialustalla tai muulla ennalta kerrotulla tavalla. Asiakkaalle annetaan tuotteille käyttöoikeus käyttäjätunnuksen ja salasanan kautta. Näin ollen tuotteisiin ei liity erillisiä toimitusmaksuja. Asiakas saa käyttöoikeuden joko heti oston yhteydessä tai viimeistään 48 tunnin kuluessa ostosta, mikäli Asiakas pitää lisätä kurssialustalle manuaalisesti.

Sopimuksen syntyminen

Ostetusta tuotteesta syntyy sopimus Yrityksen ja Asiakkaan välille. Yritys lähettää Asiakkaalle tilausvahvistuksen sähköpostitse. Asiakas on velvollinen tutustumaan tuotteen kuvaukseen ja ehtoihin ennen sen tilaamista.

Peruutusoikeus

Verkkokaupan Asiakkaalla on tuotteesta riippuen 14 tai 30 vuorokauden peruutusoikeus tilauksen tekemisestä, eikä peruutukseen tänä aikana tarvita erityistä syytä. Koska asiakastyytyväisyys on Yritykselle tärkeää, peruutusoikeus on voimassa, vaikka Asiakas olisi jo ehtinyt aloittaa digitaalisen tuotteen käytön.

Verkkokauppaa koskevat peruutukset osoitetaan Yritykselle sähköpostitse osoitteeseen saara@pilkunviilaamo.fi. Asiakkaan tulee sähköpostissa kertoa, minkä tuotteen tai palvelun haluaa peruuttaa. Palautus tehdään alkuperäisessä maksussa käytetylle maksutavalle.

Palvelun tai tuotteen maksamatta jättäminen ei ole riittävä peruutusilmoitus.

Käyttöoikeuden kesto

Asiakkaalla on 1.1.2021 lähtien ikuinen käyttöoikeus verkkokaupan digitaalisiin tuotteisiin, kuitenkin niin, että käyttöoikeus lakkaa, mikäli Yritys lopettaa toimintansa. Jos Asiakas on ostanut tuotteen ennen 1.1.2021, käyttöoikeus on sen pituinen kuin tuotteen kuvauksessa sillä hetkellä oli ilmoitettu.

Henkilötiedot

Asiakkaan tulee verkkokauppaan rekisteröityessään ja/tai tilausta tehdessään antaa tarvittavat asiakastiedot. Näiden tietojen avulla Asiakas voidaan tunnistaa ja hänelle voidaan luoda käyttäjäkohtainen tunnus, jota mahdollisesti tarvitaan verkkokaupan tuotteen käytössä.

Mikäli vaaditut tiedot ovat puutteelliset tai epäasialliset, Yrityksellä on oikeus olla myöntämättä Asiakkaalle käyttöoikeutta. Yritys ei vastaa vahingoista, joita saattaa aiheutua, jos Asiakas ilmoittaa vääriä tietoja Yritykselle.

Henkilötietojen käyttö

Kun Asiakas tekee tilauksen verkkokaupan kautta ja/tai rekisteröityy verkkokauppaan, Asiakkaasta tulee Yrityksen asiakas. Hänen tietonsa rekisteröidään Yrityksen asiakasrekisteriin maksunvälityspalvelun hallinnoimia maksutietoja lukuun ottamatta.

Yritys käsittelee Asiakaan henkilötietoja tietosuoja- ja rekisteriselosteen sekä yksityisyydensuojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Henkilötietoja ei luovuteta Yrityksen ulkopuolelle markkinointi- tai myyntitarkoituksiin. Rekistereihin kerättyjä tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja suojattu siten, ettei asiaankuulumattomilla henkilöillä ole pääsyä rekisteriin.

Vastuuvapauslauseke

Yritys ei voi taata, että sivusto, verkkokauppa tai kurssialusta toimivat virheettömästi ja ilman käyttökatkoja. Yritys ei ole vastuussa palvelimen, verkon tai internetyhteyden vikatilanteista eikä mahdollisten kolmansien osapuolien haitallisten ohjelmistojen tai linkkien aiheuttamista haitoista.

Yritys pyrkii tarjoamaan vain uusinta ja ajankohtaisinta tietoa, mutta Yritys ei vastaa sivustolla, verkkokaupassa tai kurssialustalla olevan virheellisen, puutteellisen tai tulkinnanvaraisen tiedon käytöstä tai Asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvista haitoista. Asiakas on vastuussa omaksumansa tiedon käytöstä.

Yritys ei myöskään vastaa vahingoista, jotka johtuvat Yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota Yritys ei ole kohtuudella voinut ottaa ennalta huomioon.

Yrityksellä on oikeus muuttaa, vaihtaa, lisätä tai poistaa tuotteita ja palveluita sekä näiden sisältämiä materiaaleja.

Evästeet

Evästekäytäntöjä käsitellään tarkemmin tietosuoja- ja rekisteriselosteessa.

Erimielisyyksien ratkaisu

Verkkosivuston ja -kaupan käyttöä koskevat mahdolliset erimielisyydet pyritään ratkaisemaan sovinnollisesti keskustelemalla. Yritys haluaa varmistaa asiakastyytyväisyyden ja toivoo, että Asiakas ottaa ongelmatilanteissa ensin yhteyttä Yritykseen. Yrityksen tavoittaa parhaiten sähköpostilla (saara@pilkunviilaamo.fi).

Mikäli erimielisyyksiä ei saa sovittua neuvottelemalla, ne ratkaistaan lopullisesti käräjäoikeudessa. Sitä edeltävät tahot ovat kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta.

Yhteystiedot ja yhteydenotot

Lähetä yllä mainittuja seikkoja koskevat pyynnöt, kysymykset ja muut yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen saara@pilkunviilaamo.fi.

Tmi Saara Lindström (Y-tunnus 2805843-1)
Sähköposti: saara@pilkunviilaamo.fi
Osoite: Kappelikatu 13 A 9, 45130, Kouvola

Ehtojen voimassaolo ja muutokset

Nämä ehdot tulevat voimaan 11.3.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi. Yrityksellä on oikeus muuttaa verkkosivuston ja verkkokaupan sisältöä ja toimintaa sekä näitä käyttö-, maksu- ja tilausehtoja ja tietosuoja- ja rekisteriselostetta verkkosivuston ja verkkokaupan kehittämiseksi, lain muutoksiin vastaamiseksi tai muista tarpeellisista syistä.

Tilaa maksuton Vaivattomat vinkit vakuuttavaan tekstiin -video suoraan sähköpostiisi alta:

Tilaamalla videon saat jatkossakin sähköpostiisi kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

This will close in 0 seconds

Tilaa maksuton koulutusvideo suoraan sähköpostiisi alta:

Tilaamalla videon saat jatkossakin sähköpostiisi kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

This will close in 0 seconds

7 päivän maksuton kielioppikurssi

Ilmoittaudu nyt ja pane viikossa kieliopin peruspalikat kohdilleen. Saat oppimateriaalin päivittäin kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Ilmoittautumalla kurssille saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

This will close in 0 seconds

Liity Pilkunviilaamon sisäpiiriin tilaamalla uutiskirjeeni.

Tilaamalla uutiskirjeen saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

This will close in 0 seconds

Materiaalikirjastosta löydät Pilkunviilaamon kaikki maksuttomat materiaalit yhdestä ja samasta paikasta. Kerro vain, minne lähetän tunnukset:

Pyytämällä pääsyn materiaalikirjastoon saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

This will close in 0 seconds

Katso Kokeneen kirjoittajan kielenhuolto -verkkokurssin ensimmäinen videoluento maksutta. Kerro vain, minne lähetän videon:

Tilaamalla videon saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

This will close in 0 seconds