Kielenhuoltoa bloggaajille
-verkkokurssi

Menevätkö pilkut pieleen ja yhdyssanat erikseen? Kurssilla autan sinua palauttamaan mieleesi tärkeimmät kielioppisäännöt, soveltamaan niitä omaan kirjoittamiseen ja siten tuottamaan luontevaa tekstiä blogiisi.

kuulostaako mikään näistä tutulta?

Käytät paljon aikaa blogisi sisällön kirjoittamiseen ja haluaisit, että kieliasu olisi yhtä laadukasta kuin upea sisältösi.

Kirjoitat asiantuntevuuteen perustuvaa blogia ja haluaisit varmistaa, että lukija vakuuttuu tekstistäsi eikä takerru kielioppivirheisiin.

Joudut koko ajan googlaamaan samoja kielioppisääntöjä, koska ne eivät jää päähäsi, vaikka haluaisit panostaa kielioppiin.

Haluat vaikuttaa helposti lähestyttävältä käyttämällä blogissasi puhekieltä, ja nyt mietit, nakertaako se uskottavuuttasi.

kielenhuoltoa bloggaajille auttaa sinua

Kurssin jälkeen...

…osaat kirjoittaa sujuvaa ja luontevaa kieltä, joka vakuuttaa lukijasi ja saa heidät palaamaan blogiisi

…sinun ei enää tarvitse googlata jokaista kielioppisääntöä erikseen, kun aloitat uuden blogipostauksen

…osaat käyttää puhekieltä tyylikkäänä tehokeinona vaikuttamatta huolimattomalta.

***

Kielenhuoltoa bloggaajille -kurssilla opit tuottamaan kieliopillisesti täsmällisempää kieltä, joka lisää uskottavuuttasi ja asiantuntijuuttasi.

Kurssilla opit vaistomaisen kirjoittamisen sijaan tuntemaan taustalla olevat säännöt, jolloin kirjoittamisprosessi helpottuu ja nopeutuu. Säästät siis sekä aikaa että hermoja.

Moduuli 1
Ensimmäisessä moduulissa käsitellään muun muassa sanajärjestystä ja virkerakenteita.
Moduuli 2

Toisen moduulin aiheita ovat esimerkiksi yhdyssanat, pronominit, numerot ja lyhenteet.

Moduuli 3
Kolmannessa moduulissa käymme läpi pilkkuja ja muita välimerkkejä sekä puhekielen käyttöä blogeissa.

Tule mukaan!

Uusi kurssi alkaa 1.6.2020

Tule mukaan viilaamaan pilkkua ja kaikkea muuta! Olen valinnut mukaan bloggaajille olennaisimmat ja ongelmallisimmat kielioppiasiat, jotka selitän selkeästi ja ymmärrettävästi. Kurssi etenee loogisesti isoista kokonaisuuksista kohti pienempiä asioita.

Kurssiin sisältyy kaikki tämä:

 • 10 ammattilaisen pitämää ja suunnittelemaa videoluentoa. Ota teekuppi ja muistivihko käteen ja rentoudu kuuntelemaan!
 • Jokaisen oppitunnin jälkeen voit testata oppimaasi tehtävillä, joihin saat heti oikeat ratkaisut selityksineen.
 • Saat milloin vain kysyä minulta lisäselityksiä, jos jokin asia ei aukea. Pääset myös lukemaan edellisten kurssilaisten kysymyksiä vastauksineen.
 • Voit käydä oppitunteja rauhassa omaan tahtiisi. Materiaalit ovat käytössäsi vuoden ajan kurssin alkamisesta.

lisäksi saat seuraavat bonukset

Maksuton oikoluku

Saat maksuttoman oikoluvun yhteen vapaavalintaiseen tekstiin (max. 800 sanaa). Voit käyttää edun milloin vain vuoden aikana.

Tyyliopas

Voit ladata itsellesi tyylioppaan, jonka avulla viimeistelet tekstisi huippukuosiin ja poistat siitä kankeudet. Kieliasu on uusi musta!

Livetekstintarkistus

Pääset seuraamaan videolta, kun tarkistan autenttisia blogitekstejä, ja näet, millä tavoin tekstejä voi sujuvoittaa.

Blogipostaukset ja niiden kieli ovat blogisi käyntikortti

Blogipostaukset ovat ensimmäinen asia, johon lukijat ulkoasun ohella kiinnittävät huomiota. Käytät paljon aikaa postausten kirjoittamiseen, joten haluathan varmistaa, että niiden kieliasu on yhtä hyvässä kuosissa kuin upea sisältösi. Panostamalla kielioppiin panostat brändiisi!

kurssi sopii sinulle...

 • jos haluat parantaa blogisi sisältöä ja tuottaa sujuvampaa kieltä
 • jos olet kyllästynyt googlettamaan samat kielioppisäännöt joka kerta
 • jos osaat kirjoittaa suurin piirtein oikein, mutta et oikein tiedä miksi.

kurssi ei sovi sinulle...

 • jos kirjoitat kieliopillisesti täydellistä suomea
 • jos tiedät säännöt kielioppisuositusten taustalla
 • jos osaat jo uusimmat kielioppinormit
 • jos et ole valmis panostamaan uuden oppimiseen.

Kuka olen?

Hei, olen Saara, Pilkunviilaamon pilkunviilaaja ja toimin opettajanasi tällä kurssilla. Olen ammatiltani kääntäjä ja oikolukija, ja vapaa-ajallani luen paljon blogeja. Tiedän, miten kovasti teet töitä blogisi eteen, joten haluan auttaa sinua nostamaan kielitaitosi samalla tasolle kuin upean sisältösi.  Viilataan yhdessä pilkut ja muut kielioppiasiat kuntoon!
Saara

kurssi pähkinänkuoressa

 • Kurssi kestää vähintään 5 viikkoa, mutta voit edetä täysin omaan tahtiisi.
 • Oppitunteja on kaikkiaan 10, ja niitä avautuu kaksi viikossa.
 • Kurssi sisältää videoluentoja, käytännön esimerkkejä ja tehtäviä.
 • Ei termiviidakkoa: käsitteitä tarvitaan asioiden ymmärtämiseen, mutta päähuomio on esimerkeissä.

Haluan, että voit lähteä mukaan riskittömästi ja rauhallisin mielin. Siksi tarjoan täyden 14 päivän rahat takaisin -takuun.

Jos ensimmäisten luentojen jälkeen tuntuu siltä, ettei kurssi olekaan sinun juttusi, voit peruuttaa osallistumisesi ja saat rahasi takaisin.

Tarjoushinta 149 euroa voimassa 31.5. asti

Varmista paikkasi kurssilla ja ilmoittaudu viimeistään sunnuntain 31.5. aikana. Tarjoushinta sisältää arvonlisäveron 24 %. Normaalisti kurssi maksaa 199 euroa.

usein kysyttyjä kysymyksiä

Totta kai! Selitän asiat niin, että kaikki ymmärtävät, ja käytän paljon havainnollistavia esimerkkejä. Kielioppitermejä tarvitaan välillä asioiden selittämiseen, mutta päähuomio on käytännön esimerkeissä.

Jos olet opiskellut suomen kieltä tai koet muuten hallitsevasi kieliopin erittäin hyvin, kurssi ei välttämättä sovi sinulle. Jos tilanne on se, että osaat suurin piirtein kirjoittaa oikein mutta et tiedä miksi, saat kurssilta varmuutta tekemiseesi, sillä opit syyt ja säännöt päätösten taustalla.

Oppitunteja avautuu vain kaksi viikossa. Vaikka tieto on selkeästi ja ymmärrettävästi esitetty, omaksuttavaa on toisinaan paljon. Siksi on hyvä, että saat rauhassa tutustua materiaaliin ja palauttaa asiat mieleesi.

Jokaisella viikolla julkaistaan kaksi videoluentoa, joissa esittelen kunkin aiheen diaesityksen ja esimerkkien avulla. Luentoihin kuuluu kurssialustalla suoritettavia tehtäviä. Kurssilaiset pitävät itse huolen tehtävien tekemisestä, enkä valvo niiden suorittamista, mutta voit milloin vain kysyä minulta, jos jokin jää epäselväksi.

Kurssilla käydään läpi bloggaajille tärkeitä kielioppiasioita. Kurssi jakautuu kolmeen moduuliin: virketaso (esim. sanajärjestys, passiivi, lauseenvastikkeet), sanataso (esim. pronominit, yhdyssanat, numerot) ja oikeinkirjoituksen taso (esim. pilkutus, alkukirjain, puhekieli). Etenemme loogisesti isoista linjoista kohti pilkunviilausta.

Kielioppi ei ole mikään salaisuus, ja lähes kaikki tieto on tosiaan saatavilla netistä. Ongelma vain on se, että sitä on valtavasti. Kurssilla saat tiedon valmiiksi jäsennellyssä muodossa. Sisältö on luotu nimenomaan bloggaajien tarpeita ajatellen. Kurssi etenee loogisesti, ja asiat selittää kieliammattilainen.

Kurssiin kuuluu 10 luentoa, joita avautuu kaksi viikossa, eli kesto on vähintään 5 viikkoa. Bonukset avautuvat, kun kaikki kolme moduulia on suoritettu. Voit kuitenkin edetä myös rauhallisemmin omaan tahtiisi, ja materiaali on käytössäsi vuoden ajan ilmoittautumisesta tai kurssin alkamisesta.

Totta kai. Vaikka päähuomio on bloggaajissa, kurssista on hyötyä myös muille paljon kirjoittaville, sillä kielioppi on tehty sovellettavaksi. Kurssista hyötyvät esimerkiksi sisällöntuottajat ja copywriterit.

Ei haittaa. Meillä kaikilla on joskus kiireitä, jotka saavat aikataulut paukkumaan. Materiaali on käytössäsi ilmoittautumisesta tai kurssin alkamisesta vuoden eteenpäin, joten voit edetä täysin omaan tahtiisi ja palata vanhoihin luentoihin milloin tahansa.

On. Haluan, että voit osallistua kurssille rauhallisin mielin. Saat kaikki rahasi takaisin, jos perut osallistumisen 14 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos 14 päivää umpeutuu ennen kurssin alkua, peruutusoikeus on voimassa 7 päivää kurssin alkamisen jälkeen.

”Todella monipuolinen kurssi, joka sopii myös muille kuin bloggareille. Selkeät videot ja ohjeet. Tehtävät ovat loistava tapa aktivoida juuri opittua. Kurssi sisältää monipuolisesti kielioppiasioita ja sopii eritasoisille kielentaitajille.”
– JOHANNA, Tmi JW Aalto

Nähdäänkö kurssilla?

Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 31.5.  Seuraavan kerran kurssi starttaa syksyn 2020 aikana.

Varmista paikkasi ja tule mukaan tarjoushinnalla:

© Pilkunviilaamo | Y-tunnus: 2805843-1 | Tilausehdot | Tietosuoja