Moikka

Tutustutaan

Olen Saara, Pilkunviilaamon pilkunviilaaja. Pidän kissoista, kirjoista ja blogien lukemisesta. Vapaa-ajallani seuraan intohimoisesti Formula 1 -sarjaa, mutta en itse aja mielelläni.

Ammatiltani olen kääntäjä, oikolukija ja laaduntarkastaja. Päätyönäni teen pääasiassa av-kääntämiseen liittyviä työtehtäviä, joiden monipuolisten aiheiden ansiosta minulla on kokemusta lähes kaikista aihepiireistä aina laatuviihteestä sisustukseen, ruoanlaittoon ja eläinpelastustehtäviin asti.

Koulutukseltani olen kaksinkertainen filosofian maisteri. Olen suorittanut monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriopinnot Tampereen yliopistossa sekä englannin kielen maisteriopinnot Jyväskylän yliopistossa.

Taustaa

Miksi Pilkunviilaamo?

Pilkunviilaamo syntyi rakkaudesta suomen kieleen ja halusta saada muutkin rakastumaan siihen. Aluksi tarjosin ainoastaan oikolukupalvelua, mutta myöhemmin konsepti laajentui blogiin, aktiivisiin somekanaviin ja kielioppiverkkokursseihin.

Blogin ja somekanavat perustin siksi, että haluan selittää omin sanoin ilman turhaa jargonia ja jaarittelua, miten suomen kieli toimii ja miten sitä voi käyttää tehokkaasti. Kuluttajana ja asiakkaana ymmärrän, miten iso palvelun tai tuotteen ostopäätös joskus voi olla, joten maksuttomien materiaalien avulla kuka tahansa voi petrata kielitaitoaan. Kaikkien saatavilla olevan materiaalin avulla pystyn osoittamaan ammattitaitoni ja intohimoni.

“Sinulla on ihanan tuore tatsi, mikä näkyy jo tuosta mainiosta nimestä, Pilkunviilaamo.”

Pilkunviilaamo-nimi on tarkoituksella valittu. Pilkunviilauksesta puhutaan yleensä lähinnä negatiivisissa yhteyksissä, joten haluan sisällölläni vakuuttaa lukijat siitä, että kielellä voi ja saa leikitellä. Kieli on tehty käytettäväksi, ja se muuttuu koko ajan. Myöskään kielioppia ei tarvitse ajatella ryppyotsaisesti. Tämän haluan kaikella toiminnallani välittää.

Maksuttomien sisältöjen ja verkkokurssien lisäksi tarjoan oikolukupalvelua, josta nautin suuresti. Samalla kun teen minulle mieluista tekstien viimeistelyä, saan lukea äärimmäisen mielenkiintoista ja inspiroivaa sisältöä. Asiakkaani ovat ihan huippuja!

Missio

Mitä haluan saavuttaa?

Luen itse paljon blogeja ja arvostan suuresti sekä ammatti- että harrastebloggaajien työtä. Varsinkin oman blogin aloittamisen jälkeen olen huomannut, miten työlästä bloggaaminen oikeasti on. Koska sinäkin käytät paljon aikaa blogipostaukseen kirjoittamiseen, haluat varmaan, että niiden kieli on yhtä laadukasta kuin niiden sisältö.

Pilkunviilaamon avulla haluan tarjota matalan kynnyksen kielenhuoltopalvelun upeille bloggaajille, jotka haluavat kehittää blogiaan lukijaystävällisempään ja ammattimaisempaan suuntaan. Panostamalla tekstiin panostat samalla omaan imagoosi.

Blogipostaukset ja niiden kieli ovat blogisi käyntikortti.

Sujuvasti kirjoitetut postaukset vahvistavat kuvaa kirjoittajan ammattitaidosta ja asiantuntijuudesta, oli aihe tai ala mikä hyvänsä. Jotta voit vakuuttaa lukijasi kyvyistäsi, tarjoan kielenhuoltoapua erilaisista näkökulmista.

     Oikoluku niille, jotka ymmärtävät kieliasun merkityksen mutta joilla ei ole aikaa itse opetella.
     Blogi ja somekanavat niille, jotka haluavat neuvoja ja inspiraatiota ilmaiseksi.
     Verkkokurssit niille, jotka ovat valmiita panostamaan oppimiseen enemmän.

Sinulle

Miten sinä hyödyt?

Ymmärrän, että kielioppi voi herättää intohimoa, joko puolesta tai vastaan. Koulun äidinkielentunneilla on ehkä tankattu sijamuotojen nimiä ymmärtämättä täysin, mitä hyötyä siitä on. Eikä pelkässä nimien ja muotojen opettelussa mitään järkeä olekaan. Tosielämän tosikot pilkunviilaajat (en minä) ruotivat somessa jokaista pikku virhettä ja herättävät vastenmielisyyttä.

Kieliopin ei kuitenkaan tarvitse olla vakavaa ulkoa opettelemista, eikä aina ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Kieli muuttuu koko ajan. Lisäksi on olemassa vaihtoehtoisia muotoja, jotka kaikki käyvät, ja eri konteksteissa voi kirjoittaa eri tavalla. Kaikkien ei tarvitse mahtua yhteen muottiin.

Sitä varten Pilkunviilaamo on. Jotta voit oppia kieliopista lisää ja ottaa käyttöösi ne palikat, jotka sinulle parhaiten sopivat.

“Ihan huippua, kuinka hyödyllistä sisältöä teet!”

Blogipostaukset ovat ulkoasun ohella ensimmäinen asia, johon lukija kiinnittää huomiota. Postaukset ovat ne syy, minkä takia lukija palaa yhä uudelleen ja uudelleen blogiisi tai jättää tulematta. Siksi niiden kieleen kannattaa panostaa.

Olet tullut oikeaan paikkaan

  • jos etsit ammattilaista, joka viimeistelee tekstisi nopeasti, laadukkaasti ja omaa kirjoitustapaasi kunnioittaen
  • jos haluat itse kehittää kirjoitustaitojasi hyödyntämällä omatoimisesti blogissa ja somessa jakamiani vinkkejä
  • jos tahdot päivittää kielioppitaitosi ajan tasalle loogisesti etenevien kielioppikurssien avulla.

 
Jos suhtaudut kielioppiin ryppyotsaisesti etkä suvaitse muutoksia tai kielen moninaisuutta, Pilkunviilaamo ei luultavasti ole sinua varten.

Kielioppi on uusi musta.

Sujuvasti kirjoitetuilla postauksilla osoitat arvostavasi lukijaa ja hänen aikaansa. Lisäksi vahvistat asiantuntemustasi lukijan silmissä, sillä tilanteeseen ja tyyliin sopiva teksti on vakuuttavaa ja tehokasta.

Sujuvan ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa samaa kuin tylsä ja jäykkä, päinvastoin. Kun kieliopin perusasiat ovat kunnossa, voi leikitellä ja jopa perustellusti rikkoa joitain sääntöjä! Blogissa voi käyttää puhekieltäkin, jos siltä tuntuu. Siihenkin on omat niksinsä, joista haluan sinulle kertoa.

Pilkunviilaamon avulla opit säännöt, ja sen jälkeen voit itse päättää, mistä säännöistä haluat kenties joskus poiketa.

Tule mukaan kielioppimatkalle! Neuvoillani saat luotua sulavan, uskottavan ja asiantuntevan blogin. Sellaisen, jota lukee mielellään ja jossa upea sisältösi pääsee oikeuksiinsa.