Haluatko ulkoistaa pilkunviilauksen?

 • Menevätkö pilkut aina pieleen ja yhdyssanat erikseen?
 • Haluatko keskittyä sisällöntuotantoon ja jättää tekstin viimeistelyn jonkun toisen huoleksi?
 • Onko kyseessä tärkeä teksti, jonka kieliasun haluaisit olevan niin sanotusti just eikä melkein?

Jos vastasit johonkin yllä olevista kysymyksistä myöntävästi, olet tullut oikeaan paikkaan!

Minua on vain yksi, joten joskus joudun kieltäytymään työstä aikataulullisten tai sisällöllisten syiden takia. Jos en itse pysty ottamaan työtä vastaan, autan sinua löytämään tekijän verkostojeni kautta. Kiitos, että ymmärrät! ♥

Mitä tekstillesi tapahtuu käsittelyssäni?

Oikoluku on jokaiselle tuttu termi, jolla tarkoitetaan kirjoitus- ja kielioppivirheiden korjaamista. Astetta tujumpi tarkistustapa on nimeltään kielenhuolto tai tekstintarkistus.

Pilkunviilaamon käsittelyssä yhdistyvät nämä kaikki. Teen tekstillesi huolellisen oikoluvun, jossa korjaan muun muassa:

 • pilkut ja muut välimerkit
 • yhdyssanat
 • lyhenteet
 • kirjoitusvirheet
 • kielioppivirheet.

Sen lisäksi tutustun tekstiisi syvällisemmin ja korjaan esimerkiksi sanavalintoja tai monimutkaisia lauserakenteita sekä kiinnitän huomiota tyyliseikkoihin ja turhaan toistoon.

Pilkkujen ja vivahteiden viilaaminen parantaa tekstin luettavuutta ja sujuvuutta, mutta oma äänesi jää silti kuuluviin.

HINTA: 0,07 €/SANA + ALV 24 %

Jos kaipaat lisäpalveluja, esimerkiksi palautetta tekstistäsi, sekin onnistuu! Ota yhteyttä, ja jutellaan lisää.

Näin homma toimii

 • Lähetä viesti osoitteeseen saara@pilkunviilaamo.fi ja kerro, millaisen tekstin haluat tarkistuttaa ja millä aikataululla.
 • Saat paluupostissa vahvistuksen. Voit laskea hinnan etukäteen sanamäärän perusteella. Huomaa, että hintaan lisätään arvonlisävero 24 %.
 • Tarkistuksen jälkeen saat takaisin kaksi tiedostoa: puhtaaksi kirjoitetun tekstin ja version, josta voit tarkastella tehtyjä muutoksia. Lähetän ne docx-tiedostoina tai muussa haluamassasi tiedostomuodossa. Tässä yhteydessä lähetän myös laskun. Selvennän yleensä joitain muutoksia tekstiin lisätyillä kommenteilla, mutta mikäli sinulla herää kysymyksiä, selitän mielelläni lisää.
 • Lopuksi pääset julkaisemaan viimeistellyn tekstisi ja nauttimaan sujuvasta suomen kielestä.

Pitkäaikaisissa yhteistöissä voimme sopia kuukausittaisesta laskutuksesta tai voin lähettää laskun, kun haluamasi summa täyttyy.

Asiakkaalta


”Olin juuri uusinut verkkosivustoni tekstejä ja kirjoittanut laajemmin palvelutarjonnasta. Koska omalle tekstille sokeutuu helposti ja pilkuissa oli viilattavaa, päädyin ottamaan yhteyttä Saaraan. Sain nopean oikoluvun lisäksi vinkkejä oman tyylin ja kirjoittamisen selkeyttämiseen. Voin ehdottomasti suositella Saaraa yhteistyömme perusteella ja aion itse hyödyntää palvelua jatkossa vastaavanlaisten tarpeiden kanssa!”

Sanna

Asiakkaalta


”Olen todella kiitollinen siitä, että olet olemassa! <3 Olit tarttunut just niihin kohtiin, jotka jotenkin tuntuivat tökkivän, mutta en osannut jotenkin niitä ratkaista. Nyt palat loksahtivat.”

Katri

Asiakkaalta


”ISO KIITOS näistä sinulta saamistani palautteista. Kävin ne nyt vielä ajatuksella läpi. En ole sitten ammattikouluaikojen saanut näin arvokasta palautetta omista teksteistäni… Nykyään näkee kaikenkirjavaa tekstiä, myös asiayhteyksissä, ja silmiin särkee! Olen monesti miettinyt, että mielelläni kehittyisin itsekin kirjoittajana lisää.”

Bettina

Usein kysyttyä

Tarkistan eniten lyhyitä tai keskimittaisia tekstejä aikataulullisista syistä. Viime aikoina olen oikolukenut esimerkiksi blogipostauksia, myyntisivuja, uutiskirjeitä, verkkosivuston palvelutekstejä, pdf-oppaita, hakemuksia, omakustannelastenkirjan ja taloyhtiön pelastussuunnitelman. Ota rohkeasti yhteyttä, ja mietitään, sopisiko tekemäni tarkistus sinullekin.

Tällä hetkellä en voi ottaa vastaan kirjojen mittaisia tekstejä, koska pituutensa takia ne on vaikea mahduttaa kalenteriini. En myöskään ole erikoistunut kustannusalaan. Voin kuitenkin kontaktieni avulla auttaa sinua etsimään sopivan tekijän. Ota yhteyttä!

Tällä hetkellä en tarkista opinnäytetöitä, koska ne on vaikea mahduttaa kalenteriini. Jos haluat, voin kontaktieni kautta auttaa sinua etsimään sopivan oikolukijan. Ota yhteyttä!

Onnistuu! Ota vain rohkeasti yhteyttä, ja mietitään yhdessä. Olen tehnyt esimerkiksi sellaisia tarkistuksia, joissa lisämaksusta selitän muutokset ja ehdotukset kasvotusten tai videopuhelun välityksellä.

Jos olet kirjoittanut tylsän ja puisevan tekstin, kyllä jää. Vakavasti puhuen kielenhuollon tarkoitus ei ole poistaa tekstistä hauskuutta, vaan tehdä siitä sujuva ja tarkoitukseen sopiva. Yleiskielisen tai kielioppisääntöjä noudattavan tekstin ei tarvitse tarkoittaa jäykistelyä. Leikittelemällä sanavalinnoilla ja käyttämällä vaihtelevia rakenteita tekstistä saa eloisan.

Jos tyyliisi kuuluvat puhekieliset ilmaukset, niitäkään ei kaikkia tarvitse kitkeä pois. Ammattilaisena osaan poimia tekstistä ne vapaamuotoiset elementit, jotka tuovat tekstille lisäarvoa, ja panna kuntoon muut tekijät, joilla teksti pysyy helppolukuisena.

En tarjoa sisällöntuotantoa, koska intohimoni on työskennellä valmiiden tai puolivalmiiden tekstien parissa. Jos etsit sisällöntuottajaa tai copywriteria, voin lämpimästi suositella Katri Kilpiäistä tai kaimaani Saaraa Nominia Creativesta.

Olen kääntäjä, mutta Pilkunviilaamon kautta en yleensä tarjoa käännöspalveluita. Jos kääntäjän etsiminen tuottaa hankaluuksia, voin kuitenkin auttaa sinua löytämään sopivan tekijän. Ota yhteyttä!

Totta kai voit, ja se onkin hyvä ajatus. Mitä enemmän palautetta saa, sitä parempi. Omalle tekstille sokeutuu helposti, joten on hyödyllistä kuulla toisen mielipide.

Jos kuitenkin haluat tarkempaa palautetta tai varmistua tekstisi kieliasusta, kannattaa avuksi ottaa ammattilainen. Maallikkokin voi bongata näppäilyvirheet, mutta ammattilaisen tekemä oikoluku tai tekstintarkistus on jotain muuta. Se on asiantuntijatyötä, jossa kirjoitusvirheiden lisäksi kiinnitetään huomiota rakenteisiin, maneereihin ja yleiseen sujuvuuteen.

Jäikö vielä kysyttävää?

Kysy pois! Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen saara@pilkunviilaamo.fi tai käyttää oheista lomaketta.

  Tilaa maksuton Vaivattomat vinkit vakuuttavaan tekstiin -video suoraan sähköpostiisi alta:

  Tilaamalla videon saat jatkossakin sähköpostiisi kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

  This will close in 0 seconds

  Tilaa maksuton koulutusvideo suoraan sähköpostiisi alta:

  Tilaamalla videon saat jatkossakin sähköpostiisi kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

  This will close in 0 seconds

  7 päivän maksuton kielioppikurssi

  Ilmoittaudu nyt ja pane viikossa kieliopin peruspalikat kohdilleen. Saat oppimateriaalin päivittäin kätevästi suoraan sähköpostiisi.

  Ilmoittautumalla kurssille saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

  This will close in 0 seconds

  Liity Pilkunviilaamon sisäpiiriin tilaamalla uutiskirjeeni.

  Tilaamalla uutiskirjeen saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

  This will close in 0 seconds

  Materiaalikirjastosta löydät Pilkunviilaamon kaikki maksuttomat materiaalit yhdestä ja samasta paikasta. Kerro vain, minne lähetän tunnukset:

  Pyytämällä pääsyn materiaalikirjastoon saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

  This will close in 0 seconds

  Katso Kokeneen kirjoittajan kielenhuolto -verkkokurssin ensimmäinen videoluento maksutta. Kerro vain, minne lähetän videon:

  Tilaamalla videon saat jatkossakin kivaa kielioppimateriaalia ja hyväksyt tietosuojaehtomme. Voit milloin vain lopettaa viestien vastaanottamisen.

  This will close in 0 seconds