|

6 x näin kirjoitat huonosti

Näin kirjoitat huonosti

Tässä kuusi näppärää vinkkiä, joiden avulla kirjoitat oikein huonon blogipostauksen:

1. Älä oikolue tekstiäsi itse tai kielentarkistusohjelman avulla. Lukijasta on kiva arvailla, mitä sanaa tarkoitit. Kun viestin merkityksen ymmärtämisen eteen joutuu näkemään vaivaa, lukija saa samalla kivaa aivojumppaa.

2. Älä anna tekstin hautua, vaan julkaise se saman tien. Jos pitää pienen tauon ja palaa tekstin pariin myöhemmin, mahdolliset virheet huomaa helpommin, mutta ”ain’t nobody got time time for that”. Sinne vain eetteriin saman tien, epäloogisuuksineen päivineen.

3. Älä käytä pilkkuja koska eiväthän ne kuin rytmitä tekstiä ja selvennä lauseiden suhteita. Tärkeintähän on että viesti menee perille ja miksi ei menisi koska pilkut ovat muutenkin ihan turhia.

4. Käytä pelkkiä päälauseita. Se on töksähtelevää. Sellaista on hassu lukea. Tulee mieleen ala-asteen ainevihkot. Kuka muistaa ainevihkot? Aineita oli kiva kirjoittaa.

5. Yhdistä päälauseet pelkillä pilkuilla, kuka pisteitä tai konjunktioita kaipaa? Tällaiset ketjulauseethan ovat ihan kivoja, kyllä niistä selvän saa.

6. Jos epäilet jonkin sanan oikeinkirjoitusta, älä tarkista sitä mistään, vaan kirjoita, mitä ensin mieleen tulee. Kaksiosaisissa yhdyssanoissa on kuitenkin 50 prosentin todennäköisyys saada ne oikein ensimmäisellä kerralla.

Pidetään tätä vaikka pienenä keskiviikkokevennyksenä.

Samankaltaiset artikkelit