|

Oikeinkirjoitus voi ratkaista yritysblogin menestyksen

Oikeinkirjoitus voi ratkaista yritysblogin menestyksen

Pitkään on ollut vallalla ajatus siitä, että hyvä sisältö ratkaisee yritysblogin menestyksen. Hyvän sisällön merkitystä ei voi kokonaan kiistää, mutta harva jaksaa lukea hyvääkään sisältöä, jos se vilisee kielioppivirheitä tai kaikki välimerkit loistavat poissaolollaan. Voidaankin sanoa, että oikeinkirjoituksella on valtava merkitys blogin menestyksen kannalta.

Miksi oikeinkirjoituksella on merkitystä?

Hyvin kirjoitettu blogi antaa yrityksestä ammattimaisen kuvan, parantaa itse tekstin luettavuutta ja voi vaikuttaa positiivisesti myös hakukonenäkyvyyteen.

Ammattimaisuus

Hyvin kirjoitettu ja laadukas sisältö antaa yrityksestä ammattimaisen kuvan. Se viestii siitä, että kirjoitukseen on panostettu myös viimeistelyn osalta, eikä sitä ole vain sutaistu vartissa valmiiksi asti. Yksittäinen kielioppivirhe ei tietenkään kokonaista tekstiä pilaa, vaan tärkeintä on kokonaisuus.

Luettavuus

Oikeinkirjoituksella on todella suuri merkitys luettavuuteen. Harva jaksaa lukea pitkää tekstiä, jos siitä puuttuvat kaikki välimerkit tai ne ovat aivan väärissä paikoissa. Pahimmassa tapauksessa huonosti kirjoitettu ja täynnä virheitä oleva teksti voi johtaa siihen, ettei hyvääkään blogia jaksa lukea loppuun asti.

Hakukonenäkyvyys

Oikeinkirjoitus voi vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen. Google ei ole julkisesti kertonut, millä tavoin se arvottaa sisältöjä. Sen verran kuitenkin tiedetään, että Google seuraa melko tarkasti todellisten käyttäjien kokemuksia. Lue tarkemmin hakukoneoptimoinnista.

Esimerkiksi jos useat käyttäjät klikkaavat itsensä samalle sivustolle ja nopeasti takaisin hakutuloksiin, voi Google tulkita, ettei sivusto ole relevantti, ja heikentää sen hakukonenäkyvyyttä. Voidaankin ajatella, että jos käyttäjät jättävät tekstin kesken juuri huonon kielen takia, voi se pahimmillaan jopa heikentää sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Oikeinkirjoitusvinkit yritysblogiin

Harva on mestari oikeinkirjoituksessa heti, ja monille virheitä syntyy vielä vuosienkin harjoituksen jälkeen. Kokosin tähän muutamia vinkkejä, joista on ollut itselleni apua blogien oikeinkirjoituksen kanssa.

Lue teksti uudelleen

Kannattaa aikatauluttaa kirjoitustyöt mahdollisuuksien mukaan niin, että blogin ehtisi lukea esimerkiksi seuraavana päivänä vielä uudelleen. Kun omaan tekstiin saa hieman etäisyyttä, katsoo sitä ihan eri tavalla ja samalla saattaakin huomata sellaisia virheitä, joita ei muuten huomaisi.

Tarkista vaikeat asiat

Kukaan ei voi tietää kaikkea, ja onkin onni, että nykyään on käytössä useita käteviä verkkotyökaluja haastavampien ja harvinaisten oikeinkirjoitusasioiden tarkistamiseen. Käytän itse Kielikeskuksen tai Kielikellon sivua esimerkiksi silloin, kun olen epävarma jonkin ilmaisun kirjoitusasusta.

Luetuta teksti työkavereilla

Täydellistä kirjoittajaa ei ole olemassakaan, ja sen takia blogitekstiä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan luetuttaa työkavereilla. Oikeinkirjoitusvinkkien lisäksi ainakin omilta työkavereilta tulee usein myös hyviä ehdotuksia itse blogin sisältöön.

Virheitä ei kannata pelätä

Tässä tekstissä on käsitelty oikeinkirjoituksen tärkeyttä. Totuus kuitenkin on, että virheitä sattuu jokaiselle, ja sen takia niitä ei kannata liikaa pelätä. Kirjoittamisessa kehittyy yleensä parhaiten tekemällä, joten tärkeintä onkin bloggaamisen aloittaminen.

***

Kaisa Huttunen

Vieraskynän on kirjoittanut sisällöntuottaja Kaisa Huttunen, joka tuottaa lähes viikoittain uutta sisältöä Zonerin blogiin: www.zoner.fi/blogi.

Kaisa on kiinnostunut bloggaamisesta, sisältömarkkinoinnista ja digitaalisen markkinoinnin uusista mahdollisuuksista.

Voit tutustua Kaisaan paremmin myös LinkedInissä.

Samankaltaiset artikkelit